Ekonomi

Doğru endüstriyel ağ teknolojisi üreticileri geleceğe hazırlanıyor

Yüksek hızlı ve güvenli endüstriyel iletişime yatırım yapan üreticiler, Endüstri 4.0’a entegre olabilir.

Endüstri 4.0 uygulamalarını hayata geçirmek için dijitalleşme yolculuğu, üretim sınırlarının otomasyonundan çok daha fazlasını ifade ediyor. Gerçek zamanlı sonuç tahmini ve operasyon optimizasyonu, fiziksel varlıkların ve süreçlerin hassas dijital modellerini gerektirir. Klasik otomasyon çerçevelerinden geleceğe hazır siber-fiziksel sistemlere başarılı bir geçiş için kural, fiziksel üretim sınırlarını dijital ikizine bağlayarak kapalı çevrim kontrol sağlayan yeni nesil bir ağ teknolojisidir. Japonya merkezli CLPA (CC-Link Partner Association), gerçek zamanlı kontrol sağlayan endüstriyel iletişim protokolleri ile tüm makine ve sistemlerin birbirleriyle çok hızlı bir şekilde iletişim kurmasını sağlayarak şirketlere küresel pazarlarda rekabet edebilme avantajı sunuyor. veri bütünlüğü.

Endüstri 4.0’daki kurallar; Otomasyon, mekatronik ve kontrol sistemlerinde sıklıkla kullanılan cihazların kendi ortamlarında veya bilgisayar bağlantılı olduğu endüstriyel haberleşme protokollerini belirler. Dünya standartlarında akıllı üretime adım atmayı hedefleyen şirketler için gerekli altyapıyı sağlayan bu protokollerin seçimi, şirketin üretim kapasitesi, dijital olgunluğu, ihtiyaç ve beklentilerine göre değişiyor. Dijitalleşmeyi endüstriyel iletişimin temel unsurlarından biri olarak gördüklerini belirten, CLPA (CC-Link Partner Association) Türkiye Yöneticisi Tolga BizelHaberleşme sistemi seçiminde dikkat edilmesi gereken hususları anlattı.

Dijital simülasyonlar gerçeği ortaya çıkarıyor

Firmaların üretim hatlarında kullandıkları varlıklar, makineler, sistemler ve süreçlerle uyum sağlayan dijital modeller geliştirdiklerini belirten, Tolga Bizel ; “Bu noktada dijital ikizler yeniliklerin başında geliyor. Oluşturulan sanal ikizler, denetim ve eser yaşam döngüsü yönetimi (PLM) veya bunların bileşenlerle etkileşimi ve bileşen aşınma oranı ve orta arıza gibi gerçek dünyada olabilecekleri simüle etmek için benzersiz bir araç olarak hizmet eder. Her iki durumda da dijitalleşme süreci, üretim operasyonları için anlamlı ve uygulanabilir bilgilere erişim sağlar. Böylece üreticiler etkin ve verimli bir fabrika yönetimi ve şeffaf bir sistem oluşturma olanağına sahip olurlar. “Dijital modellerin üretimi desteklemek için fiziksel ikizlerine doğrudan bağlanması şart olmasa da, bu iki dünya arasındaki gerçek zamanlı geri bildirim döngüsü, akıllı ve esnek fabrikaların yaratılmasına büyük katkı sağlıyor.”

Endüstri 4.0’a entegre olmanın yolu gerçek endüstriyel ağdan geçiyor

Gerçekte, üretim sınırındaki süreçlerin modellerin iddialarıyla eşleşip eşleşmediğini kontrol etmek ancak fiziksel ve sanal dünyaları birbirine bağlayarak mümkündür. Bizel , “Bu nedenle üreticilerin Endüstri 4.0’a uyum sağlayabilmeleri için dijitalleşme stratejileri kapsamında uygun endüstriyel ağ teknolojilerini etraflıca değerlendirmeleri gerekiyor. Üreticiler, endüstriyel otomasyonları ve işleri için CLPA gibi ağ oluşturma uzmanlarını seçtiklerinde, sürekli değişen ihtiyaçları karşılayarak büyümelerini destekleyen son teknoloji çözümlere güvenle erişebilirler. CLPA’nın en yeni açık ağ teknolojisi olan CC-Link IE TSN, siber-fiziksel sistemlerdeki sensörler ve modeller tarafından üretilen yüksek hacimli bilgileri işlemek için yenilikçi Zamana Duyarlı Ağ (TSN) teknolojisini gigabit Ethernet ile birleştirir. Bu iki temel unsur, işletmelere mevcut otomasyon çözümlerini geleceğin teknolojisine hazırlama fırsatı sunar. Sonuç olarak, bu tür bir ağ, üreticilerin geleceğe hazırlanmalarına ve aynı zamanda mevcut süreçlerini maksimum uyumlulukla çalıştırmalarına olanak tanıyor.”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu